voetbalzone

‘Winterkampioen? Daar kan ik niets mee, ik ben liever zomerkampioen’

Erik van Dam11 jan 2014, 21:54
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 21:54
Advertentie

Door een 0-0 gelijkspel in het Vicente Calderón bleef Barcelona zaterdagavond koploper in de Primera División. Atlético Madrid had de mogelijkheid de Catalanen voorbij te gaan en halverwege de competitie (19 wedstrijden) alleen bovenaan te komen. Dat gebeurde echter niet en dus mag Barcelona zich ‘winterkampioen’ noemen. Trainer Gerardo Martino hecht echter nul komma nul waarde aan die term, zegt hij.

/

“Zijn we winterkampioen, ja? Daar kan ik niets mee, het betekent ook niets. Niemand weet later nog wie de winterkampioen was, ik ben liever zomerkampioen”, reageerde de Argentijn gevat. Hij legde uit waarom hij Neymar en Lionel Messi samen op de bank hield aan het begin. “Ze waren er nog niet klaar voor in de basis te staan. Uiteindelijk liet ik Leo wat eerder invallen dan gepland, omdat Andrés Iniesta een tik had gekregen.”

“Hij deed het woensdag erg goed in het half uur dat hij kreeg, nu scoorde hij niet. Maar laten we niet vergeten dat hij zestig dagen aan de kant heeft gestaan, dat is lang”, aldus Martino. Middenvelder Xavi sprak na afloop van een ‘intens’ duel met Atlético. “Het was een gebalanceerde wedstrijd, heel intens en Atlético is een goed team. Ze hebben een andere speelstijl dan wij, maar voeren die wel perfect uit”, aldus de Spanjaard.

Tegenstander Gabi was tevreden met de doelpuntloze remise in Madrid. “We speelden precies het spel dat we wilden spelen”, sprak hij na afloop. “Maar het is en blijft moeilijk 45 minuten aaneengesloten te blijven rennen voor de bal. We hebben vanavond ’s lands beste twee teams in actie gezien en wij zijn blij met de uitkomst van de wedstrijd.” Teamgenoot Arda Turan werd gevraagd naar Messi en de Turk reageerde complimenteus: “Hij is niet van deze wereld, hij is een buitenaards wezen. Ik vind hem de allerbeste ooit”, zei Arda.

Bezig met laden …