voetbalzone

Wise klaagt vloekende arbiter aan

29 okt 2007, 19:52
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2007, 19:52
Advertentie
In zijn dagen als voetballer stond Dennis Wise niet bekend als de ideale schoonzoon. De voormalig international is niet op zijn mondje gevallen en schold scheidsrechters vaak negentig minuten lang voor alles en nog wat uit. Des te opvallender is daarom het bericht dat Wise een scheidsrechter heeft aangeklaagd wegens het gebruiken van schuttingtaal. De FA onderzoekt de beschuldigingen.

Wise, momenteel manager van het kwakkelende Leeds United, klaagde na de competitieontmoeting met Gillingham (1-1) over scheidsrechter Danny McDermid. Wise was nog niet eens zo woedend over de beslissingen van de arbiter, maar hij zat meer met het taalgebruik van McDermid in de maag. Toen Wise zich in de rust bij de scheidsrechter meldde, zou deze de oefenmeester de huid vol gescholden hebben.

Een geschrokken Wise meldde het voorval na afloop bij de FA, dat de beschuldigingen momenteel onderzoekt. McDermid heeft twee weken de tijd om op de klachten te reageren. Ondertussen heeft Wise al een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek hangen. De reden? In zijn meningsverschil met McDermid verviel de trainer in oud taalgebruik.
Bezig met laden …