voetbalzone

‘Wist dat Tyton voorsprong had, soms heb je geluk nodig en dat heb ik nu’

Peter Nusselder26 sep 2012, 09:17
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2012, 09:17
Advertentie

Boy Waterman werd voor aanvang van dit seizoen door PSV in huis gehaald als reservekeeper, achter eerste keus Przemyslaw Tyton. Trainer Dick Advocaat was echter niet tevreden over de Poolse doelman en stelde tijdens het Europa League-duel met Dnipro in Dnipropetrovsk Waterman op.

/

Ook afgelopen zondag in de wedstrijd met Feyenoord stond de 28-jarige Nederlander onder de lat bij de Eindhovenaren. Al bij zijn komst liet de van Alemannia Aachen overgenomen sluitpost weten dat hij bij PSV voor een basisplaats ging. “Ik ben gewoon overtuigd van mijn kwaliteiten, geloof in mezelf”, vertelt Waterman aan Metro. “Op je 28e weet je ook meer wat je wel of niet moet doen.”

“Alhoewel ik dat ook op jonge leeftijd dacht te weten”, vervolgt de voormalig jeugdinternational. “Een keeper heeft vooral ervaring nodig en die heb ik genoeg opgedaan.” Toch kwam voor velen het als een verrassing dat Advocaat koos voor Waterman. “Soms heb je ook geluk nodig en deze keer heb ik dat. Ik wist dat Tyton een voorsprong had. Hij heeft op het EK gekeept. Een doelman wordt over het algemeen ook niet zo snel gewisseld.”

Bezig met laden …