voetbalzone

Witheet Sparta Rotterdam wijst op verschil en doet beroep op KNVB

Tim Siekman04 sep 2018, 15:58
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2018, 15:58
Advertentie

Henk van Stee heeft de afgelopen dagen zijn onvrede over het afstaan van jeugdinternationals kenbaar gemaakt. De technisch manager van Sparta Rotterdam baalt dat enkele spelers niet beschikbaar zijn voor het duel met FC Eindhoven komende vrijdag. Dinsdagmiddag komt Sparta met een officieel statement over de kwestie.

De club uit de Keuken Kampioen Divisie meldt dat men de laatste dagen ‘intensief’ contact heeft gevoerd met de KNVB, Bert Konterman, de bondscoach van Nederland Onder-20, en technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Dit naar aanleiding van het selecteren van de (basis)spelers Deroy Duarte en Adbou Harroui voor twee oefenwedstrijden.”

Sparta zegt bekend te zijn met het reglement dat spelers opgeroepen kunnen worden voor nationale elftallen en dat de Keuken Kampioen Divisie gewoon doorgaat. “Echter zijn wij van mening dat er een verschil dient te zijn tussen oefeninterlands waar geen belangen op het spel staan en competitiewedstrijden van de clubs waar de belangen groot zijn.”

“Sparta wil voor de volgende interlandperiode een oplossing voor deze situatie en zal de geselecteerde spelers niet terughalen bij de selectie. Tot slot willen wij benadrukken dat wij geen speelverbod hebben gevraagd voor spelers van andere clubs die hebben gekozen om niet met een nationaal elftal mee te gaan. Dat is een zaak tussen de KNVB en de betreffende spelers.”

Bezig met laden …