voetbalzone

Withete PSV`ers ontdekken uiterst gevoelige link tussen VAR Ruperti en Rotterdam

Mart van Mourik25 jan 2024, 14:00
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:26
Advertentie

Woedende PSV’ers wijzen op sociale media naar de gevoelige link tussen videoscheidsrechter Clay Ruperti en Rotterdam. Woensdagavond was de VAR het mikpunt van kritiek na een niet toegekende penalty na een vermeende overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang in het TOTO KNVB Beker-duel tussen Feyenoord en PSV (1-0). Fans vragen zich af waarom Ruperti überhaupt achter de schermen mag zitten tijdens een duel van Feyenoord.

Arbiter Dennis Higler ontging een cruciaal moment in de wedstrijd waarop Lang werd gevloerd door Wieffer. Het had er alle schijn van dat de middenvelder van Feyenoord de bal niet raakte, maar VAR Clay Ruperti riep Higler niet eens naar het scherm.

Het leidde onder meer bij de spelers van PSV en bij trainer Peter Bosz tot veel frustratie, terwijl zelfs Feyenoord-trainer Arne Slot na afloop voor de camera van ESPN erkende dat hij een honderd procent penalty zag in de overtreding.

Na afloop van de wedstrijd in de achtste finale van de beker uiten supporters van de Eindhovenaren massaal hun frustratie over de videoscheidsrechter, maar niet alleen vanwege de ogenschijnlijk grote fout die hij maakte door Higler niet eens naar het scherm te roepen.

Ruperti is namelijk geboren in Capelle aan den IJssel, een plaats die direct tegen Rotterdam aan ligt. Om die reden vraagt men op X zich massaal af waarom de dienstdoende VAR überhaupt door de KNVB neergezet werd bij dit duel.

“Ik zie dat de VAR, Ruperti, een Rotterdammer is. Ik weet dat Bas Nijhuis geen FC Twente mag fluiten omdat Enschede zijn stad is. Gelden er voor de VAR andere regels?”, zo vraagt een gebruiker zich af.

“De VAR kwam uit Rotterdam en heet Clay Ruperti. Mag dat?”, zo vraagt een ander op het sociale medium.

Tweets by KNVB

Bezig met laden …