voetbalzone

‘Witsel heeft toptransfer te pakken en verlaat Belgisch trainingskamp’

Bart Kruyt30 aug 2016, 23:15
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2016, 23:15
Advertentie

Axel Witsel is deze gehele zomer met verschillende clubs in verband gebracht en nu het einde van de transferperiode nadert, lijkt de Belgisch international dan eindelijk zijn gewenste toptransfer te pakken te hebben. Volgens verschillende Italiaanse media heeft Witsel het trainingskamp van de Belgische ploeg verlaten voor een medische keuring bij Juventus.

/

Juventus en Zenit Sint-Petersburg zouden het dinsdag eens zijn geworden over een transfersom van achttien miljoen euro, plus drie miljoen aan mogelijke bonussen. Everton was naar verluidt bereid om meer te betalen, maar Witsel wil naar een club die om de prijzen speelt. Hij stelde Ronald Koeman zodoende teleur en lijkt nu op weg naar de kampioen van Italië.

Bij Juventus kan Witsel worden gezien als de opvolger van Paul Pogba, die eerder deze zomer voor een recordsom van 105 miljoen euro naar Manchester United vertrok. Juventus ging in eerste instantie voor Blaise Matuidi als vervanger, maar Paris Saint-Germain wilde hem niet laten gaan. Het alternatief, de 27-jarige Witsel, bleek voor de Oude Dame wél haalbaar te zijn.

Juan Cuadrado
Naast Axel Witsel is ook Juan Cuadrado nog op weg naar Juventus. De Italianen schijnen dinsdag een akkoord te hebben bereikt met Chelsea over een huursom van vijf miljoen euro en een optie tot koop van twintig miljoen euro. Cuadrado speelde vorig seizoen ook al op huurbasis voor Juventus en kwam toen tot 28 competitiewedstrijden, waarvan 16 als basisspeler.

Bezig met laden …