voetbalzone

Witsel zag in slotseconden droomtransfer spaaklopen: ‘Heb het zwaar gehad’

Daniel Cabot Kerkdijk02 sep 2016, 08:57
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 08:57
Advertentie
/

Axel Witsel leek woensdag eindelijk zijn droomtransfer naar Juventus te pakken te hebben, nadat een eerdere overgang naar Turijn al spaak was gelopen. Het ging echter ook woensdag weer mis. Zenit Sint-Petersburg ging niet akkoord met een formeel bod van 25 miljoen euro, zo verzekert de Belgisch international, die daarmee eerdere berichten over de redenen van het mislukken van de transfer ontkrachtte.

Witsel nam dinsdagavond een privévliegtuig naar Turijn om de laatste details met Juventus te regelen. "Als je daar bent en met succes je testen aflegt, ga je ervan uit dat je van Juventus bent", verzuchtte de middenvelder in gesprek met diverse Belgische media. "Jammer genoeg draaide het anders uit. We moeten niet depressief gaan doen, want zulke zaken gebeuren in het voetbal, maar woensdagnacht had ik het écht zwaar."

/

Italiaanse media verzekerden dat Juventus en Zenit akkoord waren over een transfersom van achttien miljoen euro, plus drie miljoen euro variabel, maar dat de Russische club wel eerst een vervanger wilde aantrekken. Dat lukte echter niet en toen Zenit uiteindelijk alsnog akkoord ging, was het te laat om alle formaliteiten af te ronden. Dat was althans de versie die de ronde deed. Witsel heeft een andere versie.

"Juventus heeft er tot op het laatste moment alles aan gedaan om me te hebben. Alleen spijtig dat Zenit die 25 miljoen euro niet accepteerde, wetende dat ik nog maar één jaar contract heb. Of er een akkoord is om na dit seizoen gratis naar Juventus te trekken? Nog niet. Nog niet."

Bezig met laden …