voetbalzone

Witsel zet handtekening onder vijfjarig contract in Lissabon

Bart Kruyt13 jul 2011, 15:53
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 15:53
Advertentie

Axel Witsel laat de Belgische competitie achter zich. De middenvelder, in het afgelopen seizoen één van de betere spelers bij onze zuiderburen, heeft een vijfjarig contract ondertekend bij Benfica. Standard Luik meldt op haar officiële website dat de kogel door de kerk en de transfer een feit is.

/

Het is niet bekend wat Benfica betaalt voor Witsel, die ook in de belangstelling van het Italiaanse AS Roma en het Engelse Blackburn Rovers stond. De 22-jarige middenvelder had nog een contract dat vijf jaar doorliep in Luik en daarom zal de transfersom vrij behoorlijk zijn geweest. Witsel speelde vijf seizoenen voor Standard en kwam tot 146 competitiewedstrijden, waarin hij 32 keer scoorde.

Zijn naam zal altijd wel in verband worden gebracht met de horrortackle op Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski, maar in het afgelopen seizoen bewees Witsel dat hij toe was aan een stap hogerop. Met Benfica, dat vorig jaar tweede werd in de Portugese competitie, hoopt Witsel zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Bezig met laden …