voetbalzone

Witte rook: Lewandowski verkast naar Barcelona en gaat mee op trainingskamp

Mart van Mourik16 jul 2022, 17:26
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2022, 17:26
Advertentie

Bayern München en Barcelona hebben een akkoord bereikt over de transfer van Robert Lewandowski. Dat meldt de Duitse club op de officiële kanalen. Vrijdagavond bevestigden onder meer Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio al dat der Rekordmeister ingestemd heeft met een bod van circa 45 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen. De Poolse spits zal met de Catalaanse selectie mee op trainingskamp gaan naar de Verenigde Staten en tekent een driejarige verbintenis.

Bayern München wilde aanvankelijk niets weten van het vertrek van Lewandowski, die zelf al medio mei had besloten dat zijn tijdperk bij de Duits recordkampioen erop zit. Dat zei de 33-jarige Pool aan het eind van die maand ook letterlijk tijdens een persconferentie bij het nationale elftal. Bayern gaf lange tijd geen krimp en hield vast aan een torenhoge vraagprijs van vijftig miljoen euro. Op het tweede bod van Barcelona, dat veertig miljoen euro bedroeg, gaven de Duitsers niet eens antwoord, zo gaf Barça-president Joan Laporta onlangs te kennen. Nu is er alsnog een overeenstemming bereikt.

Barcelona is al tijden persoonlijk akkoord met Lewandowski, die voor liefst drie seizoenen tekent. De man van 344 goals in 375 wedstrijden voor Bayern wil niets anders dan in het Camp Nou schitteren en wees andere grootmachten af. "We hebben een mondeling akkoord met Barcelona", reageert Hainer op de aanstaande transfer. "Het is goed voor alle partijen dat er nu duidelijkheid is. Robert is een uitstekende speler die alles met ons gewonnen heeft. Wij zijn hem ontzettend dankbaar."

Met de komst van Lewandowski heeft Xavi de gedroomde voorhoede compleet. In de spitspositie zal de Pools international de concurrentiestrijd aangaan met Pierre-Emerick Aubameyang, terwijl ook Martin Braithwaite nog altijd onder contract staat. Verder beschikt de Catalaanse oefenmeester in de voorhoede nog over Memphis Depay, Ousmane Dembélé, Ferran Torres, Ansu Fati, Ez Abde en de onlangs aangetrokken Raphinha.

Bezig met laden …