voetbalzone

WK-debutant maakt indruk: 'Heel goed gedaan, een assist en een goal'

Matthijs van Laar19 jun 2014, 19:10
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 19:10
Advertentie

Arjen Robben werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en ook Robin van Persie liet zich met een doelpunt weer gelden, maar belangrijkste man aan Nederlandse zijde was misschien wel Memphis Depay. Hij kwam kort voor rust in de ploeg voor Bruno Martins Indi en had een groot aandeel in de moeizame 3-2 overwinning van Oranje op het stugge Australië. Jonathan De Guzman is zeer enthousiast over de jonge PSV'er.

voetbalzone

In gesprek met het Algemeen Dagblad vraagt de speler van Swansea City extra aandacht voor de rol van Depay, die een assist leverde bij de 2-2 en zelf de 3-2 maakte. "De buitenspelers hebben we heel goed gebruikt, vooral Memphis", aldus De Guzman. "Hij zocht steeds meteen zijn man op. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan, een assist en een goal."

Oranje werkte daarmee een 2-1 achterstand weg. Een achterstand die volgens de geboren Canadees nooit tot stand had mogen komen. De strafschop van de Australiërs werd in zijn ogen namelijk onterecht gegeven, nadat Daryl Janmaat de bal van korte afstand hard tegen zijn arm geschoten kreeg. "Het was wel hands, maar Janmaat maakte zich niet breed. Hij kon er eigenlijk niks aan doen."

Bezig met laden …