voetbalzone

WK-deelname Argentinië in gevaar na tik van Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2016, 05:45
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2016, 05:45
Advertentie
/

Argentinië zal een krachttoer moeten leveren om zich te plaatsen voor het komende WK in Rusland. De ploeg van Edgardo Bauza ging donderdagavond lokale tijd onderuit, in en tegen aartsrivaal Brazilië. La selección albiceleste leed een kansloze 3-0 nederlaag in het Estádio Mineirão van Belo Horizonte.

Argentinië maakte geen schijn van kans tegen Brazilië, ondanks de aanwezigheid van spelers als Lionel Messi, Ángel Di María, Gonzalo Higuaín en invaller Sergio Agüero. Brazilië nam na 25 minuten de leiding: Philippe Coutinho ontving de bal van Neymar en schoot het leer achter Sergio Romero. Neymar, die in de eerste helft de buitenkant van de paal raakte, maakte er op slag van rust 2-0 van, op aangeven van Gabriel Jesus.

/

Het bezoek kwam niet verder dan een knappe volley van Lucas Biglia en een inzet van Emmanuel Mas. In de tweede helft incasseerde Argentinië het derde tegendoelpunt: na voorbereidend werk van Marcelo en Renato Augusto tekende Paulinho, die eerder al een inzet van de lijn gehaald zag worden, voor de 3-0.

Argentinië moet zich door het verlies zorgen gaan maken om plaatsing voor het WK, met een zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks. Enkel de eerste vier plaatsen geven rechtstreeks toegang tot het hoofdtoernooi. Het team dat vijfde eindigt, moet play-offs spelen om plaatsing af te dwingen. Argentinië heeft weliswaar maar een punt minder dan nummer vier Ecuador en nummer vijf Chili, maar speelt al een jaar belabberd voetbal en bovendien hijgen Paraguay en Peru in de nek van de Argentijnen.

Bezig met laden …