voetbalzone

WK-deelnemer stuurt bondscoach twee maanden voor toernooi de laan uit

Chris Meijer09 apr 2018, 10:15
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2018, 10:15
Advertentie

Japan wisselt twee maanden voor de start van het WK nog van bondscoach. Vahid Halilhodzic is vanwege de tegenvallende resultaten in de laatste twee oefenduels op straat gezet, zo maakt Kozo Tashima, voorzitter van de Japanse voetbalbond, bekend. Het lijkt erop dat Akira Nishino het roer overneemt bij Japan.

De 63-jarige oud-international is werkzaam als technisch directeur bij de Japanse voetbalbond, maar neemt nu waarschijnlijk de taken over van Halilhodzic. “Na de laatste oefenduels was er sprake van slechte communicatie tussen Halilhodzic en de spelers. Daarnaast merkte ik dat er weinig vertrouwen was. Ik heb verschillende opties afgewogen en ben vervolgens tot deze beslissing gekomen”, zegt Tashima tegenover Goal.

“Het is moeilijk om nu nog een bondscoach van buitenaf te halen, dus ik heb Nishino gevraagd”, stelt de voorzitter van de Japanse voetbalbond. De 65-jarige Halilhodzic stond sinds 2015 aan het roer bij Japan, nadat hij eerder voor onder meer Paris Saint-Germain, Trabzonspor, de nationale ploeg van Ivoorkust, Dinamo Zagreb en de nationale ploeg van Algerije werkte.

Japan speelde in de laatste interlandperiode met 1-1 gelijk tegen Mali en verloor met 1-2 van Oekraïne, waardoor Halilhodzic nu zijn biezen moet pakken. In aanloop naar het WK spelen de Japanners nog oefenwedstrijden tegen Ghana, Zwitserland en Paraguay. Op 19 juni begint men aan het WK met een duel met Colombia. Verder neemt Japan het in de groepsfase op tegen Senegal en Polen.

Bezig met laden …