WK-ganger Chili weet ook tweede oefenduel van de dag te winnen

Bart Kruyt31 mei 2010, 07:30
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2010, 07:30

Chili heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in minder dan twaalf uur tijd winnend afgesloten. De WK-ganger wist zondagavond laat met een B-elftal te winnen van Noord-Ierland (1-0) en versloeg niet veel later Israël met 3-0. De overwinning voor de Zuid-Amerikanen kwam geen moment in gevaar.

Marcelo Bielsa stuurde voor de tweede oefenwedstrijd van de dag een beduidend sterker elftal in het veld en dat wierp zijn vruchten af. Chili was sterker dan Israël en had in het Estadio Municipal de Concepcion de controle, wat uiteindelijk de openingstreffer van Humberto Suazo opleverde. Evenals aangever Carlos Carmona leek de spits buitenspel te staan, maar de grensrechter vlagde niet waardoor Suazo kon scoren.

In het restant van de eerste helft waren de kansen schaars en het duurde dan ook tot vijf minuten na rust voordat er weer gescoord werd. Alexis Sanchez zette een fraaie soloactie in en gaf deze het gewenste slotakkoord, waarna de wedstrijd langzaam doodbloedde. In de slotminuut kwam er echter nog een derde treffer bij, toen Rodrigo Tello profiteerde van matig uitverdedigen bij Israël.