voetbalzone

WK-ganger ontbreekt in voorselectie Hiddink: 'Logisch dat ik er niet bij zit'

Bart Kruyt21 aug 2014, 07:55
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2014, 07:55
Advertentie

Guus Hiddink maakte woensdag zijn eerste voorselectie bekend sinds zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal. Op de lijst ontbrak de naam van Jonathan de Guzman, die deze zomer nog mee ging naar het WK en woensdag zijn transfer naar Napoli afrondde. De middenvelder maakt zich echter geen zorgen: hij vindt het logisch dat hij ontbreekt.

voetbalzone

De Guzman was niet verrast door het feit dat hij niet geselecteerd werd: "Nee, totaal niet", zegt de 26-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is logisch dat ik er nu niet bij zit. Ik had er al met Danny Blind (assistent-bondscoach, red.) over gesproken. Ik heb nog geen wedstrijd gespeeld en deze zomer zelfs nog geen groepstraining gedaan."

Hiddink heeft in zijn voorlopige selectie voor de interlands tegen Italië (oefeninterland) en Tsjechië (eerste duel in de EK-kwalificatie) wel plaats voor Erik Pieters, die onder Louis van Gaal genegeerd werd. "Het is pas de voorlopige selectie, maar ik word in elk geval weer in de gaten gehouden. Ik had er nog niet op gerekend, dus is dit een positieve verrassing. Ik heb Oranje altijd in mijn achterhoofd gehouden", zei de verdediger van Stoke City tegen De Telegraaf.

Bezig met laden …