voetbalzone

WK-ganger wacht niet op Europese topclubs en kiest voor Luhukay

Bart Kruyt18 mei 2014, 16:50
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 16:50
Advertentie

FC Basel werd onlangs voor het vierde jaar op rij kampioen van Zwitserland en Valentin Stocker had een aandeel in al die landstitels. De vleugelaanvaller werd in de wandelgangen in verband gebracht met diverse Europese topclubs, zoals Internazionale, Arsenal en Liverpool, maar heeft zondag gekozen voor een vereniging van een minder hoog niveau.

voetbalzone

Hertha BSC maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de 25-jarige Stocker, die voor een onbekend transferbedrag is overgenomen van Basel. De dribbelaar heeft voor vier jaar getekend en gaat in Berlijn samenwerken met Jos Luhukay, de hoofdtrainer van Hertha. "Ik ben heel blij met mijn overstap naar de Bundesliga", laat Stocker in een reactie weten.

Stocker brak in het seizoen 2007/08 door in het eerste elftal van Basel en speelde in totaal 175 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij 50 keer scoorde. Het afgelopen seizoen was zijn meest productieve, met dertien doelpunten. Stocker speelde tot dusver 22 interlands voor de Zwitserse ploeg en gaat volgende maand ook mee naar het WK.

Bezig met laden …