voetbalzone

WK-ganger wil naar Nederland: 'Laat geïnteresseerde clubs maar bellen'

Matthijs van Laar17 jun 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 09:10
Advertentie
voetbalzone

Haris Medunjanin hoopt zich de komende weken in de kijker te spelen. De middenvelder staat nu nog onder contract bij het Turkse Gaziantepspor, maar een terugkeer in West-Europa ziet hij wel zitten. De international van Bosnië-Herzegovina heeft nog minimaal twee WK-wedstrijden de tijd om zijn kunnen te etaleren.

De 29-jarige technicus, die ooit deel uitmaakte van het Jong Oranje dat in 2006 en 2007 Europees kampioen werd, zegt zich nog altijd verbonden te voelen met Nederland. "Natuurlijk. Ik voel me Bosniër, maar misschien is het wel half om half", verklaart hij in het Algemeen Dagblad. Hij verliet het land in 2008 om zijn geluk te beproeven in Spanje en kwam uiteindelijk via Israël in Turkije terecht.

"Ik zou komend seizoen wel weer in Nederland of een land in de buurt willen spelen", zegt hij nu. Gaziantepspor is bereid de in Sarajevo geboren speler voor maximaal één miljoen euro te laten gaan. "Laat een geïnteresseerde club maar bellen." Medunjanin speelde het afgelopen seizoen 32 wedstrijden in de Süper Lig en was daarin goed voor twee treffers en twee assists. Gaziantepspor ontsnapte ternauwernood aan degradatie.

Bezig met laden …