voetbalzone

WK-held Vittek moet afzeggen voor kwalificatieduels van Slowakije

Erik van Dam30 sep 2010, 19:51
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 19:51
Advertentie

Slowakije vervolgt de EK-kwalificatiereeks volgende maand zonder Robert Vittek. De 28-jarige aanvaller van Ankaragücü zal er niet bij zijn tegen Armenië (8 oktober) en Ierland (12 oktober); een blessure speelt hem teveel parten. Bondscoach Vladimir Weiss heeft besloten om Filip Sebo van Slovan Bratislava als zijn vervanger bij de selectie te halen.

/

Vittek werd tijdens het WK in Zuid-Afrika de grote man aan de aan de kant van de Slowaken. Hij had zijn seizoen in Turkije al met een doelpuntrijke serie afgesloten en liet ook in de groepsfase van de eindronde zien makkelijk het net te vinden. Tegen Nieuw-Zeeland en Italië scoorde hij samen drie keer. Vervolgens maakte hij ook een goal in de achtste finale tegen Nederland, al sneuvelde Slowakije wel in dat duel.

Vervanger Sebo zag de uitnodiging van Weiss niet aankomen, erkent hij. “Het was een grote verrassing, ik verwachtte niets. Ik schrok echt toen Martin Skrtel me smste dat ik erbij zou komen”, zegt de aanvaller. “Ik moest hem terugbellen, want ik dacht dat het een grap was.” Sebo, die in acht interlands vijf goals maakte, werd in augustus 2008 voor het laatst opgeroepen voor zijn land. Slowakije won de eerste twee duels richting Euro 2012 met 1-0, tegen Macedonië en Rusland.

De volledige selectie:

Doel: Jan Mucha (Everton), Dusan Pernis (Dundee United), Martin Dubravka (MSK Zilina)

Verdediging: Peter Pekarik (VfL Wolfsburg), Martin Skrtel (Liverpool), Tomas Hubocan (Zenit Sint-Petersburg), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Radoslav Zabavnik (FSV Mainz 05), Mario Pecalka (MSK Zilina)

Middenveld: Miroslav Karhan (FSV Mainz 05), Juraj Kucka (Sparta Praag), Zdeno Strba (Skoda Xanthi), Kamil Kopunek (Saturn Moskou), Marek Hamsik (Napoli), Marek Sapara (Ankaragücü), Vladimir Weiss (Glasgow Rangers), Miroslav Stoch (Fenerbahce)

Aanval: Stanislav Sestak (Ankaragücü), Erik Jendrisek (Schalke 04), Filip Holosko (Besiktas), Tomas Oravec (MSK Zilina), Jakub Sylvestr (Dinamo Zagreb) en Filip Sebo (Slovan Bratislava).

Bezig met laden …