WK in Brazilië lijkt utopie voor Marokko na flinke deceptie in Tanzania

Thijs Post24 mrt 2013, 14:25
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2013, 14:25

Het wordt voor de nationale ploeg van Marokko nog een heel karwei om plaatsing af te dwingen voor het WK van 2014 in Brazilië. De Leeuwen van de Atlas kregen zondag met 3-1 klop van Tanzania en na drie wedstrijden heeft het elftal pas twee punten weten te verzamelen. Dat houdt een derde plek in de Afrikaanse kwalificatiegroep C in, terwijl alleen de winnaar van de groep naar de volgende ronde gaat.

De ruststand in Tanzania was nog 0-0, maar direct na de pauze maakte Thomas Ulimwengu de 1-0 voor het thuisspelende land. Twee doelpunten van Mbwana Samata, de tweede in de tachtigste minuut, beslisten het duel. Namens Marokko kreeg Abderrahim Chakir acht minuten voor tijd een rode kaart, waarna Youssef El Arabi de eer nog redde.

Marokko zal in de drie resterende wedstrijden alles op alles moeten zetten om de volgende ronde van het kwalificatietoernooi te bereiken. Koploper Ivoorkust heeft nu al vijf punten meer dan Marokko, terwijl Tanzania ook al vier punten meer heeft. De laatste keer dat Marokko zich plaatste voor een WK was in 1998.