WK 2022-organisator Qatar verslaat Egypte in vriendschappelijk duel

Thijs Post16 dec 2010, 20:42
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 20:42

Qatar, het land dat zich als organiserende natie mag verheugen op deelname aan het WK 2022, heeft donderdag een indrukwekkend resultaat geboekt in een vriendschappelijk duel. De nietige voetbalnatie, onder leiding van de Franse bondscoach Bruno Metsu, won in Doha met 2-1 van de Afrikaanse grootmacht Egypte. Dat tekent de wereldvoetbalbond FIFA op via de officiële kanalen.

Na 21 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een treffer van Sebastien Soria; de aanvaller zette een voorzet van Mohamed Al Sayed om. Vlak voor de pauze kwam de stand op 2-0 toen Egypte-verdediger Wael Goma een eigen doelpunt maakte. Na 73 minuten zorgde Walid Sulaiman voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Noord-Afrikanen niet meer.

Qatar is in januari organisator van de Asian Cup, het Aziatisch kampioenschap voor landenteams. Daarin zit het land in Groep A, tezamen met Oezbekistan, China en Koeweit. De finale van het toernooi wordt op 29 januari afgewerkt.