voetbalzone

Woede in Oss: ‘We hebben gezegd dat hij niet naar Heracles mocht gaan’

Erik van Dam16 mei 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2013, 18:30
Advertentie

Roy de Ruiter heeft zich de woede van zijn club FC Oss op de hals gehaald. De 23-jarige aanvaller heeft net zijn tweede seizoen bij de Jupiler League-club erop zitten en is momenteel op stage bij Heracles Almelo. Die stage mocht hij van FC Oss echter helemaal niet aangaan. De leiding van de club is ontstemd dat De Ruiter tóch gegaan is.

De aanvaller uit Wageningen en zijn zaakwaarnemer vroegen de club voor het weekend om toestemming om stage te mogen lopen in het Polman Stadion. Directeur Mischa Rook zei ‘nee’ en legt in een reactie aan het Brabants Dagblad uit waarom. “Omdat Roy een tijdje geblesseerd is geweest, heb ik dat eerst overlegd met de medische en technische staf.”

Maandag vernam Rook dat De Ruiter wél stageliep bij Heracles en al twee trainingen achter de rug had. Peter Bosz bevestigde verder dat de Oss-aanvaller één van acht proefspelers was van dat moment. “We hebben heel duidelijk gezegd dat hij van ons niet naar Almelo mocht gaan, maar hij is toch gegaan”, zegt Rook verontwaardigd. Hij noemt de huidige situatie de wereld op z’n kop.

Bezig met laden …