voetbalzone

Woede in Rotterdam: ‘Ik heb nog nooit twee van zulke flapdrollen gezien’

Tim Siekman18 mei 2018, 16:41
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2018, 16:41
Advertentie

Rob Jacobs baalt stevig van het optreden van scheidsrechter Allard Lindhout tijdens het duel tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam. Stijn Spierings werd door Alexander Bannink naar de grond getrokken in het strafschopgebied, maar na het raadplegen van de beelden besloot de arbiter alsnog een doeltrap toe te kennen. Jacobs, voormalig trainer van Sparta, spuwt zijn gal bij RTV Rijnmond.

"Een grote schande dat dit is gebeurd. Het duurde allemaal drie minuten, te gek voor woorden, en dan komt hij tot deze conclusie. De videoscheidsrechter (Jeroen Manschot, red.) had maar één ding moeten zeggen: 'Je moet een penalty geven.' Het was een honderd procent penalty. De scheidsrechter had al helemaal niet hoeven kijken", aldus Jacobs, die beseft dat Sparta nu een 'totaal andere uitgangspositie' heeft.

"Ik heb nog nooit twee van zulke flapdrollen gezien, dit kan beslissend zijn", vervolgt Jacobs. "Je denkt dat het beter gaat, maar ze durven geen beslissingen te nemen. Te gek voor woorden. Die moeten gewoon bij het wandelvoetbal gaan fluiten. Die twee mogen nooit meer op een veld staan. Ze zijn gewoon niet capabel. Het is echt om te huilen."

Bezig met laden …