voetbalzone

Woede in Zagreb: 'Het is een schande voor de reputatie van onze club'

Erik van Dam08 dec 2011, 12:09
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2011, 12:09
Advertentie
/

Terwijl in Nederland volop gespeculeerd wordt over omkoping van Dinamo Zagreb in de Champions League, wassen de Kroaten hun handen in onschuld. De regerend kampioen van het land verloor woensdagavond kansloos (1-7) van Olympique Lyon en bestrijdt, dat het enveloppen met geld heeft aangenomen om zich te laten verslaan door les Gones.

Op de officiële website van Dinamo verscheen in de loop van donderdag een statement, waarin de club aangeeft alle insinuaties van de hand te wijzen. “Dit is schandalig”, klinkt het boos. De Kroaten houden het erop dat Lyon veel beter was en dat het zich schaamt zich voor de score.

“We vragen alle mediavertegenwoordigers en sporters, die deelnemen aan het 'debat', daarmee te stoppen. Het is een schande voor de reputatie van onze club, het voetbal en sport in het algemeen. Als de insinuaties in de media doorgaan, zal Dinamo alle juridische maatregelen nemen om zichzelf te beschermen.” Trainer Krunoslav Jurcic werd direct na de wedstrijd overigens ontslagen en er zijn meer maatregelen op komst, zo wordt aangekondigd.

Bezig met laden …