voetbalzone

Woede-uitbarsting komt José Mourinho op volgende schorsing te staan

Mart Oude Nijeweeme28 jun 2023, 20:59
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 20:59
Advertentie

José Mourinho heeft opnieuw een schorsing aan zijn broek gekregen. De trainer van AS Roma werd vorige week al door de UEFA op de vingers getikt na zijn uitlatingen rond de Europa League-finale en heeft nu ook van de Italiaanse bond een straf ontvangen. Mourinho moet tien dagen toekijken. Aanleiding is een belediging aan het adres van scheidsrechter Daniele Chiffi.

De schorsing komt bovenop de schorsing die Mourinho vorige week van de UEFA kreeg naar aanleiding van de Europa League-finale tegen Sevilla. De Portugees beledigde de Engelse arbiter Anthony Taylor tot op het bot in de parkeergarage, waardoor hij komend seizoen vier Europese wedstrijden moet brommen. Het gedrag van de markante oefenmeester leidde er onder meer toe dat Taylor op het vliegveld werd belaagd door Romeinse fans.

De schorsing van de Italiaanse bond heeft betrekking op een uitlating van Mourinho na de competitiewedstrijd tegen AC Monza (1-1). De Portugees liet zich na afloop van het gelijkspel uit over het optreden van scheidsrechter Chiffi. "Dit was de slechtste scheidsrechter die ik in mijn hele carrière ben tegengekomen", sprak Mourinho. Die woorden komen hem nu op een schorsing van tien dagen te staan. Hij mist daardoor het openingsduel van het nieuwe seizoen.

"Geloof me, ik heb met veel slechte scheidsrechters te maken gehad. Als ik het over scheidsrechters heb, is dat meestal omdat ze een directe invloed hebben op het spel", sprak Mourinho woedend. "Nu is dat niet zo, maar hij is vreselijk, hij maakt met niemand een menselijke connectie, hij heeft geen empathie, hij geeft een rode kaart aan een speler die uitglijdt omdat hij uitgeput is in de 96ste minuut."

Bezig met laden …