voetbalzone

Woedende Markevich stapt op als bondscoach van Oekraïne

Erik van Dam21 aug 2010, 12:56
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 12:56
Advertentie

Oekraïne, over twee jaar medeorganisator van Euro 2012, moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Myron Markevich is volgens persbureau Reuters zaterdag opgestapt, uit boosheid over een beslissing van de nationale bond. Die koos ervoor om Metalist Kharkiv, de oude club van Markevich, te straffen in verband met een vermeend omkoopschandaal.

/

Deze week besloot de Oekraïense federatie om de club en meerdere officials te straffen; de bond meende dat de uitslag van een wedstrijd tussen Metalist en Karpaty Lviv uit 2008 van tevoren was verkocht en handelde daarna adequaat. Markevich werd niet genoemd als medeplichtige, maar de zittend bondscoach voelt zich wel behoorlijk in zijn hemd gezet.

“De bond heeft zichzelf volledig in diskrediet gebracht met de recente regelgeving rond Metalist. Ik heb geen moraal om te werken voor een organisatie die zo opzettelijk Kharkiv kapotmaakt”, stelt Markevich op de officiële website van de club. Markevich stond sidns februari aan het roer als bondscoach en moest zijn land laten presteren op Euro 2012. Het duel met Oranje, dat in 1-1 eindigde, was zijn laatste wedstrijd als bondscoach.

Bezig met laden …