voetbalzone

Woedende Matic fileert Servisch elftal en denkt aan interlandpensioen

Erik van Dam14 nov 2015, 14:24
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2015, 14:24
Advertentie
voetbalzone

Nemanja Matic zegt met de gedachte te spelen om te stoppen met het spelen van interlands. De 27-jarige Serviër is een vaste waarde bij de nationale ploeg, maar zijn land heeft zich niet weten te plaatsen voor het EK 2016. Vrijdagavond werd in een oefeninterland ruimschoots verloren van Tsjechië (4-1).

Matic baalt ervan dat Servië ondermaats presteert op internationaal niveau. “Ik probeer altijd het goede voorbeeld te geven en de kar te trekken, maar sommige mensen willen dat liever niet”, zegt de middenvelder van Chelsea. “De houding van sommige spelers is echt onaanvaardbaar. Niet alleen binnen de lijnen, maar erbuiten ook. Dat was duidelijk vanaf het moment dat we maandag bijeenkwamen”, aldus Matic.

De 25-voudig international zegt dat hij met bondscoach Radovan Curcic heeft gesproken over de situatie waarin Servië zich bevindt. “Als er niets verandert, heeft het voor mij geen zin om door te gaan als international. Ik zou echt graag willen weten of een paar van mijn teamgenoten ook in clubverband zo’n armoedige werkethiek hanteren”, moppert Matic. Hij begon vrijdag in de basis tegen de Tsjechen en werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Manager Savo Milosevic van de Servische bond zegt Matic helemaal te begrijpen. “De bondscoach en ik zijn op deze manier dicht bij een vertrek. Ik heb opgeroepen tot steun voor het nationale team, maar het gebrek aan betrokkenheid is waardeloos”, zegt Milosevic. Hij geeft aan dat hij tussen de regels van het commentaar van de bondscoach heeft begrepen dat ook hij de mentaliteit van een paar internationals helemaal zat is.

Bezig met laden …