voetbalzone

Woedende vader: 'Jonathan speelt nooit meer een interland voor Mexico'

Bart Kruyt31 mei 2010, 19:21
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2010, 19:21
Advertentie

De beslissing van Javier Aguirre om Jonathan Dos Santos niet mee te nemen naar het WK is in het verkeerde keelgat geschoten bij de vader van de aanvaller. Zizinho, die zelf in Brazilië werd geboren maar als speler jarenlang furore maakte in de Mexicaanse competitie, stelt dat zijn zoon nooit meer een interland voor Mexico zal spelen. “Zo ga je niet met een kind om”, foeterde Zizinho.

Aguirre werkte met een voorselectie van 24 man en moest zodoende nog één speler teleurstellen. Giovanni Dos Santos bleef bij de selectie, maar de jonge Jonathan viel af. “We zijn er gewoon moe van. De manier waarop hij wordt behandeld is niet normaal. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt en we zijn er klaar mee. Jona zal nooit meer een interland spelen voor Mexico", zei Zizinho op de Mexicaanse zender Televisa.

Jonathan speelt momenteel in de jeugdopleiding van Barcelona en staat bekend als een bijzonder groot talent. Aguirre vindt hem echter nog niet rijp genoeg voor het aankomende WK. “Dit zullen zij hem nooit meer aandoen", vervolgt Zizinho. "Ik houd van Mexico, het is mijn land, maar ze kunnen een kind op deze manier niet behandelen. Ik dacht dat bondscoach Aguirre karakter had, maar daar had ik het mis. Het is iemand anders die de beslissingen neemt."

Bezig met laden …