voetbalzone

Woelig Standard komt week na aanstelling Jans met belangrijk nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk07 jun 2012, 13:20
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 13:20
Advertentie
/

Pierre François is niet langer algemeen directeur van Standard Luik, de nieuwe club van Ron Jans. Hij verlaat na 9,5 jaar de club. Dat heeft Roland Duchâtelet, sinds vorig jaar voorzitter en hoofdaandeelhouder in Luik, bepaald.

Duchâtelet schrapt de functie van François met onmiddellijke ingang 'met het oog op toekomstige evolutie van de club', luidt het in een persbericht donderdag. "Vroeger werkte Standard autonoom. Sinds de overname geniet de club van de hulp van financiële, fiscale en juridische specalisten van ELEX, een holding van Duchâtelet."

"Elke keuze heeft voor- en nadelen. Dat is nu niet anders. Wij zijn Pierre François wel heel erkentelijk voor zijn jarenlange toewijding." François arriveerde in 2002 aan de boorden van de Maas. De club was toen al enkele jaren overgenomen door Robert Louis-Dreyfus, die de voormalige spelersmakelaar en vertrouwenspersoon Luciano D'Onofrio naar Sclessin stuurde om de immer woelige club te besturen.

François trof er in zijn beginjaren een ploeg in volle opbouw aan. Samen met D'Onofrio kreeg hij de trein toch op de rails, wat resulteerde in twee landstitels (2008 en 2009), één Beker van België (2011) en één Supercup (2009). Vorig jaar werd de club overgenomen door Duchâtelet, wat meteen ook het einde van het D'Onofrio-tijdperk inluidde.

Bezig met laden …