voetbalzone

Woeste fans in Saoedi-Arabië werpen tientallen schoenen naar arbitrage

Bart Kruyt23 dec 2010, 13:04
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2010, 13:04
Advertentie

Twee jaar geleden kreeg de destijds Amerikaanse president George Bush al een schoen naar zich toe gesmeten door de Iraakse Moentader al-Zaidi en ook de voormalig Australische premier John Howard moest onlangs wijken voor een vliegende stapper. Deze trend is nu ook overgewaaid naar het voetbal, waar een arbiter in Saoedi-Arabië moest rennen voor zijn leven.

De leidsman nam in het treffen tussen Al Nasr en Al Taawon van woensdagavond een discutabele beslissing en weigerde om zijn keuze bij te stellen: ondanks hevig overleg op het veld. Door de beslissing eindigde het treffen tussen Al Nasr en Al Taawon in een 2-2 gelijkspel en daar waren de supporters van de thuisploeg duidelijk niet gelukkig mee.

Toen de scheidsrechter en zijn assistenten het veld wilden verlaten, trokken tientallen supporters een schoen uit om deze naar de arbitrage te werpen. De leidsmannen kwamen ongeschonden de spelerstunnel in, maar zullen ongetwijfeld geschrokken zijn door het moment. Een vrijwilliger van Al Nasr had vervolgens wel even de tijd nodig om het veld weer ‘schoenvrij’ te maken.

Bezig met laden …