Szczesny JuventusGetty Images

Wojciech Szczesny neemt rigoureus besluit na vertrek bij Juventus

Jordi Tomasowa27 aug 2024, 14:57
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2024, 14:57
Advertentie

Wojciech Szczesny heeft op social media het einde van zijn profcarrière aangekondigd. De Poolse sluitpost liet zijn één jaar doorlopende contract eerder deze zomer in samenspraak met Juventus ontbinden.

De 34-jarige Szczesny werd in zeven seizoenen driemaal landskampioen met Juventus. Hij verdedigde 252 keer het doel van de Italiaanse topclub.

Szczesny stond na zijn vertrek bij Juve in de belangstelling van Al-Nassr uit Saudi-Arabië, maar heeft nu besloten zijn handschoenen aan de wilgen te hangen.

“In juni 2006 verliet ik Warschau, mijn geboortestad, om bij Arsenal te gaan spelen met maar één droom: mijn brood verdienen met voetbal”, begint Szczesny zijn aankondiging.

“Ik wist niet dat dit het begin zou zijn van een levenslange reis. Ik wist niet dat ik voor de grootste clubs ter wereld zou spelen en mijn land 84 keer zou vertegenwoordigen. Ik wist niet dat ik niet alleen mijn brood zou verdienen met voetbal, maar dat voetbal mijn hele leven zou worden.”

Szczesny laat verder weten dat hij zich nog wel fit genoeg voelt om te voetballen, maar meer tijd wil doorbrengen met zijn vrouw, zoontje en dochter. Hij speelde tien jaar voor Arsenal en werd vervolgens uitgeleend aan Brentford en AS Roma, alvorens hij bij Juve belandde.

Bezig met laden …