voetbalzone

Wolfsburg bevestigt dood Junior Malanda (20): ‘We zijn in shock’

Erik van Dam10 jan 2015, 22:51
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2015, 22:51
Advertentie

VfL Wolfsburg heeft zaterdagavond bevestigd dat middenvelder Junior Malanda eerder op de dag is omgekomen bij een auto-ongeluk. Aan het begin van de avond berichtten verschillende Duitse journalisten en Duitse media dat de jonge Belgische voetballer het leven had gelaten bij een auto-ongeluk. Malanda’s werkgever heeft het diep trieste nieuws nu officieel bevestigd en zegt in totale shock te verkeren.

voetbalzone

“De dood van Junior Malanda heeft de club en de supporters diep geraakt. Het was nog een jonge jongen en een veelbelovende voetballer, die een grote toekomst voor zich had. Hij is veel te vroeg uit het leven gerukt”, zegt voorzitter Francisco Javier García Sanz, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Duitse club. “We zijn allemaal intens verdrietig en compleet in shock. We denken aan zijn familie, die we in deze zware tijd willen bijstaan. Er zijn dingen, en dan spreek ik als vader, die je als ouders niet wenst mee te maken, en die dan toch gebeuren. Ook voor VfL Wolfsburg is Malanda’s dood een groot verlies.”

Directeur Klaus Allofs geeft op de clubwebsite aan dat ook hij erg bedroefd is om het overlijden van Malanda. “We hielden allemaal van hem. Hij bracht plezier in de spelersgroep en was een levenslustige jongen. Daarnaast was Junior een uitmuntende voetballer, die midden in zijn ontwikkeling zat. We kunnen nog niet geloven, dat hij niet meer onder ons is. We denken in deze moeilijke tijden aan zijn familie en naasten”, zegt Allofs.

Bezig met laden …