voetbalzone

Wolfsburg brengt broers samen: 'Hij maakt kilometers en is zeer snel'

Matthijs van Laar22 jul 2015, 11:37
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2015, 11:37
Advertentie

VfL Wolfsburg heeft zich woensdag versterkt met Francisco Rodríguez. De negentienjarige middenvelder komt over van FC Zürich en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Duitse nummer twee van het afgelopen seizoen. De jeugdinternational wordt bij die Wölfe herenigd met zijn oudere broer, Ricardo Rodríguez, die al vanaf 2012 voor de club uitkomt.

voetbalzone

"We hebben zijn positieve ontwikkeling in de afgelopen maanden intensief gevolgd", zegt algemeen directeur Klaus Allofs op de website van de club. "Francisco kan kilometers maken en is snel, technisch zeer goed en hij heeft een goede eindpass. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al heel wat ervaring op het hoogste niveau."

De jongeling stelt dat voor hem een droom in vervulling gaat. "Wolfsburg heeft zich de afgelopen jaren fantastisch ontwikkeld. Ik kan mij hier op het hoogste niveau laten zien." Uiteraard is ook het samenspelen met zijn oudere broer een mooie bijkomstigheid voor de Spaans-Chileense Zwitser. "Het is voor mij de eerste keer dat ik met hem samenspeel bij een club", zegt hij.

Rodríguez was sinds 2012 speler van Zürich, waar hij vanaf het seizoen 2014/15 deel uitmaakte van de hoofdmacht. Hij kwam vorig jaar tot 28 optredens in de competitie en 6 in de Europa League.

Bezig met laden …