voetbalzone

Wolfsburg gaat ‘personele consequenties’ uit de weg en grapt in statement

Dominic Mostert09 aug 2021, 16:01
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2021, 16:01
Advertentie

Sportief directeur Jörg Schmadtke erkent maandag dat VfL Wolfsburg 'een fout' heeft gemaakt in de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster. De ploeg van trainer Mark van Bommel won zondag weliswaar met 1-3 na verlenging, maar de trainer voerde te veel wissels door. Hij bracht zes invallers binnen de lijnen, terwijl er slechts vijf zijn toegestaan in bekerwedstrijden. Daardoor dreigt uitschakeling in de DFB-Pokal. Inmiddels heeft Preussen Münster een officieel protest aangetekend.

"Dit is extreem frustrerend, maar kan helaas niet worden teruggedraaid", zegt Schmadtke in een statement op de clubwebsite. "We gaan de kwestie intern analyseren en ervoor zorgen dat zoiets niet nog een keer gebeurt. Het is nu zaak om de sportieve uitdagingen die ons te wachten staan met beide handen aan te grijpen. We zijn allemaal teleurgesteld, maar er zijn ervan overtuigd dat we onze sportieve ontwikkeling kunnen voortzetten zonder personele consequenties te trekken."

"Ondanks alle woede en frustratie moeten we het hoofd koel houden, ook al hebben we kort overwogen om iedereen in te schrijven voor een cursus begrijpend lezen. Na zorgvuldig te hebben gereflecteerd hebben we besloten dat niet te doen", grapt hij tot slot. Van Bommel voerde drie wissels door in de reguliere speeltijd en vervolgens nog drie in de extra tijd. De regels van de DFB staan dat niet toe en volgens Kicker maakte scheidsrechter Christian Dingert in zijn wedstrijdrapport melding van de overtreding.

voetbalzone

In de regels van de DFB valt te lezen dat 'vijf wissels mogelijk zijn in het nieuwe seizoen' en dat 'een extra wissel in de verlenging niet is toegestaan'. Wolfsburg zou tijdens de wedstrijd aan de vierde official hebben gevraagd of een extra wissel toegestaan was. Kicker schreef dan ook dat de arbitrage in gebreke bleef, maar dat Wolfsburg ook in de spiegel moet kijken. Het toonaangevende blad sprak van een 'diepe kras' voor Wolfsburg en voor Van Bommel. "De imagoschade voor de Champions League-deelnemer is groot. Blijkbaar is er geen kennis van de regels en weerhielden de twijfels hen er ook niet van om nog een zesde wissel door te voeren", schreef Kicker maandag.

Preussen Münster heeft maandag ook officieel besloten de uitschakeling in het bekertoernooi aan te vechten. "Door de wissel hebben de bezoekers de wedstrijd in ons nadeel beïnvloed. We hebben nu een verantwoordelijkheid naar iedereen die onze club steunt. Net als iedereen hebben ook wij het financieel moeilijk", geeft sportief directeur Peter Niemeyer te kennen.

Wolfsburg dacht tijdens de wedstrijd goed weg te komen tegen de vierdedivisionist: Josip Brekalo voorkwam met een treffer in de negentigste minuut dat Preussen Münster er in de reguliere speeltijd met een zege aan de haal ging; Wout Weghorst zorgde in de verlenging voor de 1-2, waarna Ridle Baku de eindstand op het scorebord zette.

Bezig met laden …