voetbalzone

Wolfsburg heeft beet en haalt Copa América-deelnemer naar Duitsland

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2015, 15:54
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2015, 15:54
Advertentie

Carlos Ascues gaat in de Bundesliga aan de slag. VfL Wolfsburg maakt donderdagmiddag melding van de komst van de 23-jarige centrale middenvelder annex defensieve middenvelder, die voor circa anderhalf miljoen euro overkomt van FBC Melgar uit Peru. De Peruviaans A-international heeft zich voor drie seizoenen aan de Bundesliga-club verbonden.

“Met Carlos hebben we een veelzijdige voetballer aangetrokken”, vertelt Wolfsburg-topman Klaus Allofs. “Een jonge voetballer die nog niet het einde van zijn ontwikkeling heeft bereikt en bij ons de volgende stap kan zetten.” Voor Ascues gaat een droom in vervulling. “Ik ben zeer blij dat ik in Duitsland ga spelen, in een van de sterkste competities ter wereld.”

Voor Ascues is het niet de eerste keer dat hij in Europa aan de slag gaat. In de zomer van 2012 maakte de verdediger de overstap naar Benfica, waar hij voor de reserves uitkwam. Een jaar later werd hij naar Panetolikos in Griekenland getransfereerd, om vervolgens aan Universidad San Martín uitgeleend te worden. In februari verbond de Copa América-deelnemer, die alle zes duels van Peru speelde, zich aan FBC Melgar, maar die samenwerking is van korte duur gebleken.

Bezig met laden …