voetbalzone

'Wolfsburg heeft genoeg van mislukte spits en maakt twee miljoen euro vrij'

Matthijs van Laar01 apr 2016, 09:08
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 09:08
Advertentie

Het einde van de samewerking tussen VfL Wolfsburg en Nicklas Bendtner is in zicht. De spits traint al een aantal weken voor zichzelf, nadat hij door coach Dieter Hecking uit de selectie werd gezet. Bendtner poseerde bij een Mercedes op een foto (terwijl Volkswagen de hoofdsponsor van de club is) en hij kwam meerdere keren te laat op de training.

/

De enige overgebleven oplossing lijkt de ontbinding van het contract van de 28-jarige Deen, die in 2014 transfervrij overkwam van Arsenal. Hij tekende destijds een verbintenis tot medio 2017 en staat dus nog een maand of vijftien op de loonlijst. Dat houdt in dat Wolfsburg de spits zo’n 1,5 tot 2 miljoen euro zal moeten meegeven, wil het van de dienstovereenkomst af.

Volgens BILD is het de enige overgebleven oplossing voor de ontstane situatie. Bendtner wil dolgraag weg, terwijl de club geen zin heeft in een arbitragezaak. De zaakwaarnemers van Bendtner, Ivan Benes en Henrik Risom, zijn momenteel met Wolfsburg in gesprek om een oplossing te vinden. De international kwam de afgelopen jaren tot 47 duels voor Wolfsburg, waarin hij 9 keer scoorde.

Bezig met laden …