Wolfsburg morst na geweldige solo van 75 meter; Dost is plekje kwijt

Gijs Freriks19 apr 2015, 19:26
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2015, 19:26

VfL Wolfsburg en Schalke 04 hebben de punten zondagavond gedeeld. Leroy Sané opende de score namens de bezoekers, maar Kevin De Bruyne maakte elf minuten voor tijd gelijk: 1-1. Bas Dost viel negen minuten voor tijd in, maar kon die Wölfe niet aan een overwinning helpen. De Nederlander maakte op 1 maart zijn laatste doelpunt in de Bundesliga.

Het Wolfsburg van Dieter Hecking trad met André Schürrle als spits aan in de eigen Volkswagen Arena, maar speelde in het eerste kwart weinig geïnspireerd. Schalke kwam echter ook nauwelijks tot kansen en het eerste echte gevaarlijke moment kon pas na dertig minuten worden genoteerd. Klaas-Jan Huntelaar was op weg naar Diego Benaglio, maar werd net op tijd afgestopt door Naldo. Scheidsrechter Christian Dingert zag er geen penalty in. Beide partijen kregen in de laatste tien minuten van de eerste helft nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet.

Twee minuten na de pauze werd Wolfsburg direct gevaarlijk: Ricardo Rodríguez schoot tegen de lat. Schalke was even van de leg, maar sloeg na 52 minuten zelf toe: Sané pikte de bal op zijn eigen helft op, stak het hele veld over en liet Benaglio met een laag schot in de verre hoek kansloos. Via onder anderen Schürrle kreeg Wolfsburg vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar die zou pas na 79 minuten vallen. De Bruyne ontving de bal van Daniel Caligiuri en schoot vervolgens van zo’n twintig meter raak. De laatste thuisnederlaag van Wolfsburg dateert overigens van 8 maart 2014, toen Bayern München met 1-6 kwam winnen.