voetbalzone

Wolfsburg na nederlaag in Stuttgart al zes duels zonder zege

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2010, 19:25
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2010, 19:25
Advertentie

VfL Wolfsburg is de hervatting van de Bundesliga met een nederlaag begonnen. De ploeg van Armin Veh verloor zaterdagavond op bezoek bij VfB Stuttgart: 3-1. Door de nederlaag wacht de titelverdediger al zes competitiewedstrijden op een zege. De achterstand op koploper Bayer Leverkusen bedraagt inmiddels reeds veertien punten. Stuttgart, dat zonder Khalid Boulahrouz aantrad, stijgt door de belangrijke driepunter naar de twaalfde plaats in de Bundesliga.

/

De thuisploeg had de wedstrijd al in het eerste bedrijf in haar voordeel kunnen beslissen. Het vizier stond echter alleen bij middenvelder Roberto Hilbert op scherp. Een voorzet van Ciprian Marica werd door Sami Khedira met het hoofd verlengd en door Hilbert hoog in het doel gewerkt: 1-0. Bij Wolfsburg ging het gevaar zoals vanouds uit van Edin Dzeko en Grafite, maar het succesvolle duo van vorig seizoen werd door de Stuttgart-defensie goed gedekt.

Na de hervatting waren de eerste mogelijkheden voor Wolfsburg. Zowel Dzeko als Zvejzdan Misimovic kon de bal met het hoofd echter niet de juiste richting geven. Pavel Pogrebnyak verdubbelde na een klein uur spelen de voordelige marge van Stuttgart. Serdar Tasci verlengde een vrije trap van Zdravko Kuzmanovic en Pogrebnyak hoefde van dichtbij nog alleen maar de voet tegen de bal te zetten.

Wolfsburg maakte echter al snel de aansluitingstreffer. Na voorbereidend werk van Marcel Schäfer en Grafite schoot Dzeko de bal onbereikbaar voor doelman Sven Ulreich in de rechterhoek: 2-1. Vijf minuten voor tijd schoot Dzeko op de paal en kreeg Grafite de rebound niet in het doel. Stuttgart gooide niet veel later het duel in het slot. Timo Gebhart rondde een counter af. Alleen Hertha BSC (16) en Hannover 96 (7) bleven langer zege zonde zege dan Wolfsburg.

Bezig met laden …