Wolfsburg naar halve finale DFB Pokal; Dost staat al ruim tien uur lang droog

Bart Kruyt07 apr 2015, 20:51
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 20:51

VfL Wolfsburg is bezig aan een geweldig seizoen. De ploeg van Dieter Hecking staat tweede in de Bundesliga en het kampioenschap lijkt door de flinke voorsprong van Bayern München weliswaar uit zicht; het winnen van de DFB Pokal is nog altijd een mogelijkheid. Wolfsburg plaatste zich dinsdag als eerste ploeg voor de halve finales, door met 1-0 te winnen van SC Freiburg. Ricardo Rodríguez benutte een terecht gegeven penalty en werd daarmee de matchwinner.

Bas Dost wist dus weer niet te scoren voor Wolfsburg: de aanvaller was op 1 maart voor het laatst trefzeker en staat nu al 632 minuten droog. Dost kreeg dinsdag wel een goede kans om Wolfsburg op voorsprong te zetten, maar vijf minuten voor rust keerde Roman Bürki de inzet van de Nederlander met zijn voeten. Bürki keepte sowieso een erg sterke eerste helft en had na een klein kwartier spelen ook André Schürrle al van het scoren af gehouden. Kort na de kans voor Dost dacht Vierinha alsnog voor de 1-0 te zorgen, maar Bürki had ook nu een geweldige redding in huis.

Freiburg kwam er nauwelijks aan te pas en Wolfsburg hervatte in de tweede helft de zoektocht naar de openingstreffer. Een paar minuten na de thee werd Schürrle al gevaarlijk, maar hij stuitte opnieuw op Bürki, en de keeper had even later geluk dat Dost de bal terug legde, terwijl hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan. Een kleine twintig minuten voor tijd viel de 1-0 voor Wolfsburg alsnog: Daniel Caligiuri werd overduidelijk neergehaald in het vijandelijke strafschopgebied en verdiende een penalty. Die werd binnengeschoten door specialist Rodríguez.

Freiburg moest na deze domper wat meer de aanval zoeken en kreeg niet lang na de openingstreffer plotseling een goede kans op de gelijkmaker. De voorzet van de doorgebroken Admir Mehmedi op Maximilian Philipp was echter net te scherp, waardoor Diego Benaglio kon ingrijpen en Wolfsburg stand hield. Dost werd zeven minuten voor tijd naar de kant gehaald. Aankomende donderdag zal duidelijk worden tegen wie Wolfsburg zal spelen in de halve finale; deze wedstrijd wordt gespeeld op 28 of 29 april. De finale in Berlijn staat voor zaterdag 30 mei op het programma.