voetbalzone

'Wolfsburg plant zonder Volkswagen 'Transfer-Attacke' van 25 miljoen'

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2015, 10:47
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2015, 10:47
Advertentie

Vanwege de gevolgen van het dieselschandaal moet Volkswagen de broekriem flink aanhalen. Dat gaat ongetwijfeld gevolgen hebben voor de sponsorbijdrage aan VfL Wolfsburg. De Bundesliga-club is volgens de zaterdageditie van BILD echter van plan om ook zonder de financiële steun van de autogigant eine Transfer-Attacke uit te voeren.

voetbalzone

De verrichtingen van Breel Embolo worden al sinds oktober vorig jaar door technisch directeur Klaus Allofs in de gaten gehouden. De transferwaarde van de achttienjarige aanvaller wordt door Wolfsburg op ongeveer vijftien miljoen euro geschat, maar de Zwitserse club hanteert naar verluidt een vraagprijs van 25 à 30 miljoen euro. De collega van Jean-Paul Boëtius was in 63 officiële duels al goed voor 23 treffers.

Alle uitgaven van Wolfsburg worden door Volkswagen tegen het licht gehouden met het oog op de verwachte schadeclaims. Mocht de club daadwerkelijk werk willen maken van Embolo, dan zal de autogigant moeten instemmen. "We zijn op de goede weg. Men zal meer moeten investeren, als men succes wil hebben", zo gaat Allofs de vraag over de interesse in Embolo uit de weg.

Wolfsburg ontving voor de zomerse verkoop van Kevin De Bruyne en Ivan Perisic 96 miljoen euro, waarvan nu nog 50 miljoen euro over is. Dat bedrag zal echter niet in zijn geheel aan transfers worden besteed. De goede prestaties van de ploeg van Dieter Hecking in de Champions League hebben al voor vijftien miljoen euro aan inkomsten gezorgd. Plaatsing voor de knock-outfase van het miljoenenbal levert die Wolfsburger nog eens 5,5 miljoen euro op.

Bezig met laden …