Wolfsburg samen met PSV aan kop na eerste speelronde in CL

Matthijs van Laar15 sep 2015, 22:44
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 22:44

VfL Wolfsburg gaat samen met PSV aan de leiding in Groep B van de Champions League. De Duitse runner-up van het afgelopen seizoen in de Bundesliga liet tegen CSKA Moskou de nodige kansen liggen, maar had uiteindelijk aan een doelpunt van zomeraankoop Julian Draxler genoeg voor de eerste zege in het kampioenenbal.

Wolfsburg had het betere van het spel voor eigen publiek. Het leidde na twaalf minuten tot een enorme kans voor Bas Dost, die de bal voor het inkoppen had, maar te hoog mikte. De Duitsers bleven drukken en kregen via Luiz Gustavo en André Schürrle nog twee goede kansen, maar Igor Akinfeev liet zich niet te grazen nemen en voorkwam de 1-0. Vijf minuten voor rust was het alsnog raak: Draxler zag zijn eerste kopbal gekeerd worden door Akinfeev, maar werkte in de rebound alsnog binnen.

Na rust kwamen de bezoekers uit Rusland heel wat beter voor de dag. Wolfsburg begon goed met een kans voor Dost-vervanger Nicklas Bendtner, maar mocht vervolgens van geluk spreken dat de 1-1 uitbleef. Onder meer Seydou Doumbia en Pontus Wernbloom stelde doelman Diego Benaglio op de proef. In de slotfase had Josuha Guilavogui de buit voortijdig binnen kunnen hengelen, maar hij schoot te gehaast waardoor de 2-0 opnieuw niet viel. Voor het resultaat had die misser echter geen gevolgen meer.