Wolfsburg stunt en verslaat lamlendig Real Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk06 apr 2016, 22:33
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 22:33

VfL Wolfsburg heeft voor een daverende verrassing gezorgd. Real Madrid had tijdens de loting voor de kwartfinales van de Champions League zogenaamd al het geluk van de wereld door aan de Bundesliga-club te worden gekoppeld, maar het team van Dieter Hecking bewees het tegendeel. In de uitverkochte Volkswagen Arena stapte der VfL als winnaar van het veld, dankzij doelpunten van Ricardo Rodriguez en Maximilian Arnold: 2-0.

/

Wolfsburg speelde een sterke eerste helft: het team van Hecking maakte in defensief opzicht een georganiseerde indruk, was scherp in de duels en zocht in een hoog tempo het doel van Keylor Navas op. De doelman van Real Madrid zag zijn sublieme reeks in de Champions League na 738 minuten doorbroken worden. Na een charge van Casemiro op André Schürrle, in de zeventiende minuut, wees scheidsrechter Gianluca Rocchi naar de stip en schoot Rodriguez vanaf elf meter de openingstreffer binnen: 1-0. Zodoende incasseerde Navas na dik twaalf uur voetbal zijn eerste tegentreffer in het miljardenbal.

Een hard gelag voor Real Madrid, dat enkele minuten eerder via Karim Benzema nog een goede mogelijkheid had gekregen. Diego Benaglio verleende echter geen medewerking en keerde de inzet van de Fransman. Zeven minuten na de 1-0 verdubbelde Wolfsburg de voordelige marge, dankzij een falend optreden van Marcelo en Sergio Ramos. Bruno Henrique ontsnapte aan de aandacht van de linksback en stelde de goed van Ramos weggelopen Arnold in staat om de 2-0 achter Navas te werken. Real Madrid was duidelijk van slag en kon ook in het restant van de eerste helft niet imponeren. Pogingen van Benzema en Gareth Bale misten precisie.

/

Na rust werd het spel van het team van Zidane er niet veel beter op, ondanks dat het balbezit voor los Merengues was. Het gevaar voor het doel van Benaglio bleef echter uit. Diverse pogingen van Ronaldo gingen ver over of naast en de bezoekers oogden nerveus, radeloos en gefrustreerd. Wolfsburg was niet meer zo gevaarlijk als voor rust, maar de thuisploeg leunde op de voordelige marge en liet na 66 minuten spelen zelfs een grote kans op de 3-0 liggen. Na een goede counter via Bruno Henrique schoot Schürrle het leer hopeloos over het doel van Navas.

Bale probeerde Real Madrid op sleeptouw te nemen, maar de Welshman slaagde er niet in om zijn pogingen van afstand van de juiste richting te voorzien. Ook de andere spelers van Zidane ontbeerden precisie, creativeit en stootkracht om in de slotfase nog een aansluitingstreffer te forceren. De inbreng van Isco en James Rodriguez veranderde niets aan het resultaat. Het was zelfs aan Navas te danken dat Max Kruse er niet vlak voor tijd 3-0 van maakte.