voetbalzone

Wolfsburg troeft Feyenoord af en betaalt miljoenen voor Van de Ven

Dominic Mostert31 aug 2021, 17:12
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2021, 17:12
Advertentie

Micky van de Ven ruilt FC Volendam in voor VfL Wolfsburg, zo meldt de koploper van de Bundesliga dinsdagmiddag via de clubsite. Volgens De Telegraaf verkast de verdediger voor 3,5 miljoen euro. In het contract zijn ook bonussen en een percentage doorverkoop opgenomen. Feyenoord zou ook overeenstemming hebben bereikt met Volendam, maar de keuze van Van de Ven viel op de club van Mark van Bommel.

Van de Ven tekent een vierjarig contract Wolfsburg. De linksbenige verdediger, twintig jaar, wilde in de afgelopen dagen door middel van de arbitragezaak een transfer naar Wolfsburg forceren. Hij beriep zich op de kans op aanmerkelijke financiële en sportieve verbetering én een verstoorde arbeidsrelatie met Volendam. Van de Ven wilde op basis daarvan zijn contract laten ontbinden, maar de arbitragecommissie zag daar geen enkele aanleiding toe.

Nu is er alsnog een 'chique oplossing' gekomen, schreef De Telegraaf, mede omdat Wolfsburg aanzienlijk meer betaalt dan het bedrag van twee miljoen euro waarvoor de club aanvankelijk zaken wilde doen. Van de Ven lag nog twee seizoenen vast in Noord-Holland. De centrumverdediger annex linksback doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en brak in 2019 door in het eerste elftal. In totaal staat hij op 48 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 2 doelpunten en 2 assists produceerde. Na het afgelopen seizoen werd hij verkozen tot beste talent van de Keuken Kampioen Divisie.

"We zijn heel blij dat we erin zijn geslaagd om Micky van de Ven, om het zo te zeggen, op de laatste meters van de transfermarkt vast te leggen", reageert sportief directeur Marcel Schäfer van Wolfsburg. "Als jonge, gedreven speler past hij precies binnen ons profiel. We zijn ervan overtuigd dat hij zijn topniveau nog lang niet heeft bereikt. Hij heeft een enorm potentieel en we zien ernaar uit om succesvol met hem samen te werken."

Feyenoord Transfermarkt meldde dinsdagochtend dat er vanuit De Kuip een 'alles-of-niets-poging' werd ondernomen om Van de Ven binnen te halen. Feyenoord zoekt al langer naar een nieuwe centrumverdediger. Nick Viergever van PSV werd genoemd als een kandidaat, maar in De Kuip is niet iedereen even enthousiast over de routinier die de club een paar ton zou moeten kosten. Volgens Voetbal International zijn de 'laatste berichten' dat Viergever op het punt staat om te verkassen naar Greuther Fürth, de huidige nummer zestien van de Bundesliga.

Bezig met laden …