Wonderdoelpunt zet Fulham op juiste spoor in Londense derby

Gijs Freriks21 okt 2013, 22:54
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 22:54

Het Fulham van Martin Jol lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. The Cottagers wonnen voor de interlandperiode met 2-0 van Stoke City en maandag rekenden zij af met Crystal Palace. Op Selhurst Park kwamen the Eagles op voorsprong, maar door onder meer een absoluut werelddoelpunt van Pajtim Kasami sloot Fulham de burenruzie als winnaar af: 1-4. Fulham staat nu drie punten boven de rode streep, terwijl Palace voorlaatste blijft.

/

Precies twintig dagen geleden werd er in de Engelse media gespeculeerd over een ontslag van Jol, maar de kritiek zal na de tweede competitiezege op rij ongetwijfeld verstommen. Fulham kwam maandag nog wel op achterstand: Adrian Mariappa kopte een voorzet van Jason Puncheon achter Maarten Stekelenburg, die voor het eerst sinds half augustus weer in actie kwam. Na twintig minuten kwamen de bezoekers langszij, op fenomenale wijze. Kasami controleerde een pass van Sascha Rieter aan de rechterkant van het veld en hamerde het leer binnen. De partijen waren aan elkaar gewaagd, maar Fulham ging met een voorsprong rusten; Steve Sidwell volleerde de bal na een mislukte vrije trap van Bryan Ruiz op prachtige wijze in de bovenhoek: 1-2.

Fulham nam in de tweede helft verder afstand van Palace, dat dit seizoen pas drie punten bijeen sprokkelde. Nadat Darren Bent een grote kans had gemist, kopte Dimitar Berbatov uit een hoekschop van Ruiz zijn eerste seizoenstreffer binnen. Vijf minuten later volleerde Philippe Senderos, wederom na een hoekschop van Ruiz, de 1-4 binnen en was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg, die het volgende week opneemt tegen Arsenal, zette nog wel aan, maar slaagde er niet meer in om Stekelenburg voor een tweede keer te verschalken. Jol en consorten spelen zaterdag tegen subtopper Southampton.