Wondergoal Luiz helpt Chelsea op gang bij inspiratieloos Fulham

Matthijs van Laar17 apr 2013, 22:55
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2013, 22:55
/

Chelsea heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies dat Arsenal dinsdag leed tegen Everton. The Blues kenden weinig problemen met het Fulham van Martin Jol, dat in eigen huis met 0-3 werd verslagen. Daardoor keren de Londenaren weer terug op de derde plek, die aan het einde van de rit recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. Voor Fulham gaat het seizoen uit als een nachtkaars: degradatie lijkt niet meer mogelijk en ook Europees voetbal zit er niet meer in.

Chelsea zocht op Craven Cottage na 45 minuten spelen de kleedlokalen op met een comfortabele 0-2 voorsprong, en dat zal kijkers die enkel het eerste halfuur hebben gezien, verbazen. De thuisploeg deed namelijk weinig onder voor de grote broer uit de Engelse hoofdstad. The Cottagers verzuimden echter om de paar mogelijkheden die zij kregen om te zetten in een doelpunt en dat bleek funest. Na dertig minuten voetballen opende David Luiz namelijk op waanzinnige wijze de score namelijk. Van een meter of 25 knalde de Braziliaan de bal met sneltreinvaart in de verre bovenhoek. Het was zo’n beetje de eerste serieuze poging op doel van de bezoekers.

Basisklant Urby Emanuelson zorgde nadien nog wel voor dreiging, maar moest lijdzaam toezien hoe Chelsea op slag van rust de voorsprong verdubbelde. Juan Mata werkte de bal uit een hoekschop hoog de zestien in, waar John Terry zijn handelsmerk toonde: met een krachtige kopbal liet hij doelman Mark Schwarzer voor de tweede keer kansloos. Fulham probeerde het in de tweede helft nog wel en kreeg via Mladen Petric zelfs nog een dot van een kans, maar een nieuwe oprisping van Terry maakte aan alle aspiraties een definitief einde.

De stopper tekende nog geen minuut na de misser van Petric voor de 0-3 (wederom met het hoofd) en ontdeed het Londense onderonsje daarmee van het laatste beetje spanning. De resterende twintig minuten leverden dan ook weinig spectaculairs meer op. Chelsea nestelt zich dankzij de ruime zege weer bij de bovenste drie, terwijl Fulham nog altijd niet honderd procent zeker is van lijfsbehoud. Het gat van negen punten met Wigan Athletic geeft de ploeg van Jol echter genoeg speling om het seizoen in relatieve rust te kunnen beëindigen.

Benieuwd naar de heerlijke knal van David Luiz? Kijk dan hier.