voetbalzone

Wonderschone lob Gomis leidt overwinning Lyon op Zagreb in

Bart Kruyt27 sep 2011, 22:35
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2011, 22:35
Advertentie

Olympique Lyon is na twee groepswedstrijden de belangrijkste achtervolger van Real Madrid. Na het doelpuntloze gelijkspel bij Ajax won de ploeg van Rémi Garde dinsdagavond verdiend van Dinamo Zagreb, door doelpunten van Gomis en Bakary Koné. De treffer van eerstgenoemde, een lob, was van grote schoonheid. Lyon heeft na twee duels vier punten verzameld: twee minder dan Real en drie meer dan Ajax. Dinamo Zagreb staat na twee wedstrijden nog op nul punten.

/

De overwinning van Lyon was zonder meer verdiend. De thuisploeg, nog zonder aanvoerder Cris en aanvaller Lisandro López, begon in eigen huis sterk en zette Dinamo direct onder druk. De bezoekers moesten zich vooral bezighouden met verdedigen en de openingstreffer, na ruim twintig minuten spelen, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na slordig verdedigingswerk van Dinamo werd Gomis gelanceerd en hij betoverde Ivan Kelava, die wel wat ver voor zijn doel stond, maar kansloos was op de schitterende lob.

Lyon bleef na dit doelpunt de bovenliggende partij en Dinamo had weinig te vertellen, maar een kwartier voor rust kregen de bezoekers uit het niets wel opeens de kans op de gelijkmaker. Na een voorzet van Luis Ibanez kon Fatos Beqiraj binnenschuiven, maar hij miste het doel. Lyon kwam dus met de schrik vrij en kreeg nog een kans via Gomis, voordat Koné kort voor rust alsnog de marge verdubbelde. Uit een hoekschop vanaf links tikte de verdediger vanaf dichtbij binnen.

Dinamo-coach Krunoslav Jurcic bracht voor de tweede helft twee nieuwe spelers in de ploeg, maar kon de wedstrijd niet laten kantelen. Lyon bleef de betere ploeg en kreeg na ruim tien minuten een goede kans op doelpunt nummer drie, maar Michel Bastos had het vizier niet op scherp staan. Lyon liet zich vervolgens inzakken en Dinamo het spel maken, maar verder dan wat pogingen van de Braziliaan Sammir en een gestopt schot van Jerko Leko kwamen de bezoekers niet.

Doelpunt van Gomis:


Bezig met laden …