voetbalzone

Wonderschone vrije trap Ronaldo en twee keer Benzema bij zege Real

Thijs Post27 jul 2011, 19:58
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2011, 19:58
Advertentie
/

Niet alleen Barcelona werkt oefenwedstrijden af in Duitsland, ook Real Madrid is actief bij onze oosterburen. De Koninklijke nam het woensdagavond op tegen Hertha BSC, afgelopen seizoen kampioen van de 2. Bundesliga. Dat Real Madrid het duel serieus nam bleek wel uit de opstelling, alle grote namen stonden aan de aftrap, en de wedstrijd werd na een aarzelend begin eenvoudig gewonnen: 1-3. Cristiano Ronaldo produceerde een prachtige vrije trap en Karim Benzema scoorde twee keer.

Real begon met onder meer Ronaldo, Mesut Özil, Xabi Alonso en aanwinst Fábio Coentrao in de basiself, maar dat schrikte de Duitse hoofdstedelingen niet af. De equipe van trainer Markus Babbel nam brutaal het initiatief en kwam na achttien minuten spelen verdiend op voorsprong. Fabian Lustenberger zette Partick Ebert vrij voor doelman Iker Casillas en de 24-jarige vleugelspeler faalde niet: 1-0. Real was nog altijd niet wakker en mocht van geluk spreken dat Tunay Torun geen strafschop kreeg toen hij in het strafschopgebied werd neergelegd.

/

De mannen van trainer José Mourinho namen vervolgens het heft stevig in handen. Een schot van Karim Benzema zeilde nog rakelings over de kruising, maar na een klein half uur spelen werd de bovenhoek wel gevonden. Daar was Cristiano Ronaldo verantwoordelijk voor: een wonderschone vrije trap liet keeper Thomas Kraft, die bij afwezigheid van Maikel Aerts het doel verdedigde, compleet kansloos. Nauwelijks drie minuten later stond de 1-2 al op het bord, toen Benzema een heerlijk steekballetje van José Maria Callejon promoveerde tot assist.

De score werd voor de onderbreking niet opgehoogd en dat had Real aan zichzelf te danken. Zo verdween een schot van Ronaldo via de vingertoppen van Kraft en de paal naast het doel en knalde een volledig vrijstaande Özil over. Na de thee kwam de derde treffer er alsnog: na goed doorzetten van Sami Khedira kon Benzema Kraft omspelen en zijn tweede maken. De vele wissels, zo ruilde Mourinho negen spelers om, maakten het er niet beter op en aan de stand veranderde niets meer.

Bekijk hier de vrije trap van Ronaldo:

Bezig met laden …