Wonderschoon doelpunt Gaitán, trainer FC Porto vreest voor ontslag

Gijs Freriks02 mrt 2014, 21:07
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2014, 21:07

Nicolas Gaitán was met een heuse Panenka-vrije trap trefzeker tegen PAOK Saloniki en heeft opnieuw van zich laten horen. De aanvaller bezorgde Benfica zondagavond de zege op Belenenses door na een korte rush en knappe stift de 0-1 te maken. As Aguías hielden daardoor de voorsprong van vijf punten op Sporting Portugal intact; die ploeg won met 2-1 van Sporting Braga. FC Porto remiseerde en lijkt af te haken in de titelstrijd.

Belenenses - Benfica 0-1
Gaitán kroonde zich al na zeven minuten tot de matchwinner in de derby tegen Belenenses. De Argentijn passeerde drie, vier tegenstanders en chipte het leer van ver over doelman Matt Jones: 0-1. Maxi Pereira was voor rust dicht bij de margeverdubbeling, maar liet een mogelijkheid onbenut. Benfica speelde in de tweede helft erg matig en had geluk dat een doelpunt van de thuisploeg twintig minuten voor tijd wegens buitenspel werd afgekeurd. Belenenses eindigde het treffen met tien man door een rode kaart voor invaller Fredy. Benfica leed zijn laatste nederlaag op 18 augustus (Marítimo, 2-1) en heeft nu de laatste vier wedstrijden weten te winnen.

Vitória de Guimarães - FC Porto 2-2
Het is de vraag hoe lang Paulo Fonseca nog mag aanblijven als hoofdtrainer van Porto. Os Dragões verloren drie van de laatste zes competitieduels en gingen maar ternauwernood door in de Europa League, ten koste van Eintracht Frankfurt. De titelhouder kwam tegen Vitória de Guimarães nog wel op een 0-2 voorsprong door toedoen van Ricardo Quaresma (strafschop) en Licá, maar Moussa Maazou en Marco Matias herstelden het evenwicht. Ook met topscorer Jackson Martínez als invaller binnen de lijnen lukte het niet meer om een derde doelpunt te forceren. Vitória raakte zelfs nog de paal. Porto heeft nu liefst negen punten minder dan koploper Benfica.

Sporting Portugal - Sporting Braga 2-1
Sporting boekte zijn derde opeenvolgende zege. Os Leões kwamen echter nog wel op achterstand tegen Sporting Braga, dat deze week trainer Jesualdo Ferreira de laan uitstuurde. Doelman Rui Patrício werkte het leer na 35 minuten in zijn eigen doel: 0-1. Nadat Islam Slimani hierna twee grote kansen liet liggen, tekende Jefferson vanaf elf meter voor de gelijkmaker. De linksback mocht aanleggen nadat Vincent Sasso een overtreding had gemaakt op Carlos Mané. Een kwartier voor tijd bezorgde Slimani de gastheer de volle buit: 2-1. De hoofdstedelingen blijven dan ook volop mee doen in de strijd om de landstitel.