voetbalzone

Woorden Thomas Tuchel bieden Sadio Mané nog minder hoop op langer verblijf

Jan Hoeksema15 jul 2023, 18:10
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 18:10
Advertentie

Sadio Mané heeft zaterdag weinig hoopgevende woorden van Thomas Tuchel te horen gekregen. De Duitse trainer van Bayern München benadrukte op een persconferentie dat Mané afgelopen seizoen niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Tuchel lijkt daarnaast een voorkeur te hebben voor een vertrek van de Senegalees. Het is niet voor het eerst dat een transfer van de buitenspeler aan de orde lijkt.

Donderdag wist Georg Holzner namens het Duitse Kicker al te melden dat Mané te horen heeft gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. Nu lijkt Tuchel deze berichtgeving te bevestigen. "Hij heeft een contract en wil graag bij de club blijven. Wij respecteren dat, maar het is pas de eerste trainingsdag en er kan een hoop gebeuren in het voetbal", zegt Tuchel voor de microfoon.

"De concurrentie op zijn positie is extreem. We zitten in een situatie die het voor Sadio heel lastig maakt", gaat de 49-jarige trainer verder. "De speler is zich daar zelf ook bewust van. Ik weet zijn mening en hij weet de mening van de club en mijzelf." Ondertussen zou de 31-jarige aanvaller over interesse van andere clubs niet te klagen hebben. Volgens Fabrizio Romano zijn meerdere clubs uit de Saudi Pro League, het hoogste niveau van Saudi-Arabië, geïnteresseerd in de diensten van de buitenspeler. Eén van deze clubs zou Al-Ahli zijn. Een transfer naar deze ploeg zou voor de Senegalees een hereniging met Roberto Firmino betekenen, aangezien de Braziliaan hier eerder deze transferzomer een contract ondertekende.

Vorig jaar zomer maakte Mané voor 32 miljoen euro de overstap van Liverpool naar Bayern. Het dienstverband in Beieren werd nooit wat beide partijen ervan gehoopt hadden. De 97-voudig international van Senegal kampte aan het begin van het seizoen met een kuitbeenblessure, waardoor hij een aanzienlijk deel van de voetbaljaargang en tevens het WK in Qatar moest missen. Daarnaast kreeg Mané in april een disciplinaire schorsing en een boete van Der Rekordmeister, nadat hij teamgenoot Leroy Sané had geslagen.

Bezig met laden …