voetbalzone

'Wordt aantrekkelijker om eerst hier te rijpen en daarna naar Ajax te gaan'

Daniel Cabot Kerkdijk23 mei 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2013, 07:50
Advertentie

AS Trencin speelt volgend seizoen in de Europa League. De club uit Slowakije, eigendom van Tscheu La Ling, heeft zich in eigen land van de derde plaats verzekerd. Mogelijk lonkt zelfs de tweede plaats achter kampioen Slovan Bratislava en dat is een persoonlijk succes voor Ling, die de club vier jaar geleden overnam en opteerde voor een op de traditionele Ajax-filosofie gebaseerd beleid.

/

AS Trencin onderging een grondige reorganisatie in de tweede divisie, promoveerde een jaar later naar de hoogste divisie en werd meteen vijfde. Het afdwingen van een Europees ticket in het tweede seizoen in de hoogste klasse noemt Ling dan ook 'fantastisch'. De opleiding en scouting worden als de beste van Midden-Europa beschouwd en er is sprake een nauwe samenwerking met Ajax.

"Omdat we nu Europa ingaan, wordt het voor jonge spelers aantrekkelijker om eerst in Trencin te rijpen, voor ze de stap naar Ajax maken", vertelt Ling in gesprek met De Telegraaf. "Bovendien wordt het topvoetbal hier alleen maar sterker, omdat in 2015 de Tsjechische en Slowaakse competities worden samengevoegd."

Bezig met laden …