Worm met assist op winnende treffer belangrijk in derby van Melbourne

Bart Kruyt08 okt 2010, 13:37
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 13:37

Melbourne Heart heeft zich weten te herstellen van de kansloze nederlaag die twee weken geleden werd geleden tegen Brisbane Roar (4-0). De ploeg van John van ’t Schip boekte vrijdagmiddag de derde overwinning van het seizoen, door stadsgenoot Melbourne Victory met 2-1 te verslaan. Rutger Worm en Gerald Sibon stonden in de basis.

Worm stond negentig minuten op het veld, terwijl Sibon een kwartier voor tijd het veld moest verlaten voor een verdedigende kracht. Even hiervoor had Aziz Behich een directe rode kaart gekregen, waardoor Melbourne Heart met een man minder haar 2-1 voorsprong moest verdedigen. Dit lukte, waardoor Van ’t Schip tevreden mocht zijn.

De Nederlander had zijn ploeg na elf minuten op voorsprong zien komen via een treffer van John Aloisi, maar Robbie Kruse deed nog voor de rust wat terug na de bezoekers. In de tweede helft zorgde Alex Terra op aangeven van Worm voor de beslissing: 2-1. Melbourne Heart heeft na negen wedstrijden nu evenveel punten als Melbourne Victory: elf stuks.