Worstelend FC Utrecht gaat ook bij officieus debuut Kramer onderuit

Robin Bruggeman05 feb 2019, 15:58
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2019, 15:58

FC Utrecht is er dinsdagmiddag tijdens een besloten oefenduel met FC Volendam niet in geslaagd om een einde te maken aan de negatieve spiraal waarin de club zich bevindt. Na vier achtereenvolgende nederlagen in de Eredivisie en de bekeruitschakeling door Feyenoord was de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie eveneens te sterk voor het keurkorps van trainer Dick Advocaat: 0-1.

Michiel Kramer maakte op Sportcomplex Zoudenbalch zijn eerste minuten namens de Domstedelingen. De spits werd eind vorige maand vastgelegd en zat tegen Willem II en PEC Zwolle ook al bij de wedstrijdselectie, maar wacht nog altijd op zijn eerste officiële minuten. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat FC Utrecht ook tegen zijn oude werkgever het hoofd moest buigen.

Nick Runderkamp maakte namens FC Volendam namelijk tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning. Naast Kramer stond ook Nick Marsman voor het eerst in lange tijd weer op het veld. De doelman kampte lang met blessureleed, maar is inmiddels weer fit. FC Utrecht neemt het zondag in competitieverband op tegen PSV en Advocaat kan dan niet beschikken over de geschorste Riechedly Bazoer en Urby Emanuelson.